BLOGG

blog image

FORDELER MED YOGA

Yoga er en populær praksis for folk som ønsker å forbedre fleksibilitet, styrke, balanse og utholdenhet. Yoga lærer oppmerksom pust og avslapningspraksis, noe som øker kropps- / tankebevisstheten samtidig som stress reduseres. Yoga passer for alle aldre, nivåer og kroppstyper, og har også terapeutiske fordeler for en rekke smerter, smerter, skader og helseutfordringer.

 

FORBEDRER FLEKSIBILITETEN.
Forbedret fleksibilitet er en åpenbar fordel med yoga. Med en ukentlig yogapraksis vil du legge merke til en gradvis løsning, og til slutt vil tilsynelatende umulige positurer bli mulig. Smerter og smerter vil også begynne å forsvinne; Det er ingen tilfeldighet. Stramme hofter kan spenne kneet på grunn av feil justering av låret og skinlegger. Stramme hamstrings kan føre til sammenslåing av lumbal ryggraden, forårsake ryggsmerter. Ufleksibilitet i muskler og bindevev kan forårsake dårlig postur.

 


BYGGER STYRKE.
Sterke muskler gjør mer enn å se bra ut. De beskytter oss mot tilstander som leddgikt og ryggsmerter og bidrar til å forhindre fall når vi blir eldre. Når du bygger styrke gjennom yoga, balanserer du den med fleksibilitet.

 

PERFEKSJONERER HOLDNINGEN DIN.
Hodet ditt er som en bowlingball - stor, rund og tung. Når den er balansert direkte over en oppreist ryggrad, tar det mye mindre arbeid for nakke- og ryggmuskulaturen å støtte den. Beveg det imidlertid flere tommer fremover, og du kan spenne disse musklene. Hold opp den fremoverlente bowlingballen i 8-12 timer om dagen, og det er ikke rart at du føler deg sliten eller stresset. Dårlig holdning kan forårsake rygg,nakke og andre muskel- og leddproblemer.

 

BESKYTTER RYGGRADEN.
Ryggskiver – støtdemperne mellom ryggvirvler som kan herniate og komprimere nerver – krever bevegelse. Det er den eneste måten de får næringsstoffene sine på. Hvis du har en velbalansert asana-øvelse med mange backbends, fremoverbøyninger og vendinger, vil du bidra til å holde diskene dine smidige.

 

HJELPER DEG MED Å FOKUSERE.
En viktig del av yoga er å fokusere på nåtiden. Studier har funnet ut at regelmessig yogapraksis forbedrer koordinering, reaksjonstid, minne og til og med IQ-score.

 

SLAPPER AV SYSTEMET DITT.
Yoga oppfordrer deg til å slappe av, bremse pusten og fokusere på nåtiden, skifte balansen fra det sympatiske nervesystemet (eller "kamp eller flykt" -responsen) til det parasympatiske nervesystemet. Sistnevnte er beroligende og gjenopprettende; det senker pusten og hjertefrekvensen, reduserer blodtrykket og øker blodstrømmen til tarmene og reproduktive organer - bestående av det Herbert Benson, M.D., kaller avslapningsresponsen.

 

FORBEDRER BALANSEN.
Å praktisere yoga øker resiprokasjonsevnen (evnen til å føle hva kroppen din gjør og hvor den er i rommet) og forbedrer balansen. Personer med dårlig holdning eller dysfunksjonelle bevegelsesmønstre har vanligvis dårlig slike evner, som har vært knyttet til kneproblemer og ryggsmerter. Stillinger som Tree Pose kan få oss til å føle oss mindre vinglete på og av matten.

 

GIR DEG RO I SINNET.
Yoga kveller svingningene i sinnet, ifølge Pantanjali Yoga Sutras. Med andre ord bremser det de mentale løkkene av frustrasjon, anger, sinne, frykt og ønske som kan forårsake stress. Og siden stress er innblandet i så mange helseproblemer – fra migrene og søvnløshet til lupus, MS, eksem, høyt blodtrykk og hjerteinfarkt – når du lærer å roe ned sinnet ditt, vil du sannsynligvis leve lenger og sunnere.