YOGA for gravide

blog image

Yoga bedrer velværet både for mor og babyen i magen – og det styrker også den indre kommunikasjonen mellom dem.

Som mor selv, og som yogautøver og -lærer gjennom alle mine graviditeter, vil jeg hjelpe deg til å leve i sinnsro gjennom hele denne vakre, sunne og naturlig prosessen. Den gravide gjennomgår fysiske, energetiske, kjemiske (hormonelle) og emosjonelle forandringer som ligner de vi ser i naturen. Yoga bidrar til å motvirke og kontrollere de fleste typiske ubehag under graviditeten og vil gjøre denne perioden enda mer spesiell for deg og barnet ditt.

Dette er noen av fordelene ved å utøve yoga under svangerskapet:
• Du får sterkere muskler, noe som bidrar til å opprettholde riktig holdning selv når vekten øker.
• Muskler og leddbånd strekkes og blir mer elastiske, spesielt i bekkenregionen. Dette hjelper deg til å beholde en god form gjennom svangerskapet og forberede deg på selve fødselen.
• Økt selvtillit – som er veldig viktig når du er gravid.
• Pusteøvelser lærer den gravide å fange opp energi og styre den selv. Du blir mindre trøtt og sliten når du lærer deg å kontrollere din emosjonelle og mentale tilstand. Dette vil også kunne gi mer energi til barnet og føre til et tettere forhold mellom mor og baby.
• Avslapningsteknikker er kraftfulle fysiske, emosjonelle og mentale ”oppkvikkere”. De stimulerer samspillet mellom mor og baby, styrker båndene dem imellom og forbereder dem på den nært forestående fødselen og andre fremtidige hendelser.
• Meditasjon – å trene din oppmerksomhet og konsentrasjon sammenhengende over en lengre periode – er viktig for å kunne gjennomføre planene du har for fødselen og for den kommende babyen. Det bidrar til at den gravide klarer å komme gjennom vanskelige situasjoner med et klart sinn.
• En gravid kvinne som uttrykker seg vokalt og liker å synge, holder seg glad, stabil og trygg og overfører sin rene glede og gode vibrasjoner til babyen.

Susana Lopes gir også Yoga for Gravide - Privattimmer.

MASSASJE for gravide

blog image

Nyt en deilig og følsom graviditetsmassasje hvor du ligger og slapper av mens kroppen blir pleiet.

Dette gjør underverker. Vi tilbyr en helkroppsmassasje, men kan etter avtale fokusere på spesielle områder etter ditt ønske. Det er mange gravide som benytter graviditetsmassasje. Det som gjør DEG godt, er også godt for ditt barn.
Graviditetsmassasje lindrer ryggsmerter, hovne føtter og ben, hviler i kroppen og gir deg trygghet. Vi er i løpende dialog med jordmødre for å sikre at vår massasje for gravide alltid tar hensyn til deg og din mage. Oljen som benyttes er 100% økologisk og næringsrik for din hud.

yoga FOR GRAVIDE

blog image

Du får sterkere muskler, noe som bidrar til å opprettholde riktig holdning selv når vekten øker. Dette hjelper deg til å beholde en god form gjennom svangerskapet og forberede deg på selve fødselen.

 

blog image

Pusteøvelser lærer den gravide å fange opp energi og styre den selv. Du blir mindre trøtt og sliten når du lærer deg å kontrollere din emosjonelle og mentale tilstand. Dette vil også kunne gi mer energi til barnet og føre til et tettere forhold mellom mor og baby.

blog image

Å trene din oppmerksomhet og konsentrasjon sammenhengende over en lengre periode – er viktig for å kunne gjennomføre planene du har for fødselen og for den kommende babyen. Det bidrar til at den gravide klarer å komme gjennom vanskelige situasjoner med et klart sinn.

Uttalelser fra studenter

Stories from our community

Som fulltidsarbeidende småbarnsmor er det svært viktig for meg å finne en treningsform som gir både styrke, fleksibilitet og utholdenhet. Å gjenoppdage tradisjonell yoga har gitt meg alt dette. Tusen takk for en flott yogahelg våren 2015, som ga meg dytten jeg trengte for å komme igang igjen! Gleder meg til å følge nye kurs utover høsten.

''blog image

Yoga for gravide var et nydelig kurs jeg ikke ville vert for uten i svangerskapet. Susana har en fantastisk væremåte og vesen som smitter over på alle. Anbefales på det sterkeste.

''blog image

Som kronisk syk har jeg ekstra stor glede og nytte av yogatimene med Susana. Jeg kjenner at kroppen har godt av det, i tillegg til at yoga gir balanse og ro. Jeg opplever styrke, smidighet og utholdenhet som gir mestring, og det er verdifullt. Anbefales på det varmeste.