TRADISJONELL HATHA YOGA

YOGAALESUND

Yoga kan forbedre din helse, fleksibilitet og styrke enten du er nybegynner eller en viderekommet elev.

Tradisjonell Hatha Yoga forbedrer helsen din og styrker muskulaturen din, slik at du som utøver får en uvanlig god fleksibilitet, en god fysisk form og økt motstandsdyktighet. Utøveren vil føle seg mer i balanse – med en sunn vekt og et sunt fordøyelsessystem. I tillegg øker evnen til å ta opp, produsere og bruke energi, hvilket fører til at kroppen restitueres mye raskere.

Blant de mange kvalitetene til Tradijonell Yoga er at det fremmer en god, biologisk søvn, fjerner stress, stimulerer det hormonelle systemet, styrker immunforsvaret og følelsen av selvtillit og glede. På denne måten kan depresjoner og ensomhetsfølelse unngås, og utøveren vil kjenne seg oppmuntret til å ha et positivt og kreativt perspektiv på livet, lik følelsen av å være i feriemodus. Hjernen opplever en tilstrømning av oksygen, og dette forklarer oppsvingen i prestasjon og evnen til å fatte gode beslutninger. Den som praktiserer Tradisjonell Yoga regelmessig, vil oppleve en styrking av kunstneriske ferdigheter og prestasjoner på jobb.

Tradisjonell Hatha Yoga er den opprinnelige versjonen av yoga – komplett og urgammel (over 6000 år). I hver Tradisjonell Yoga-time benyttes samtlige av de 14 Tekniske Disiplinene som finnes i yoga for å bedre personlig utvikling på alle områder – alltid på en harmonisk måte.

Tradisjonell Hatha Yoga er en yogaform som vektlegger arbeidet med alle deler av en selv gjennom fysiske stillinger og øvelser, pusteteknikker, holdninger og låser, renselsesteknikker, mental trening, avspenning og meditasjon. Tradisjonell yoga kan med dette variere fra en rolig, statisk til en aktiv, dynamisk praksis - med oppmerksom nærvær.

De yogateknikkene av Tradisjonell Hatha Yoga involverer kroppen, energien, følelsene og den super- bevissthets:
Dhyána – meditasjon
Pránáyáma – pusteøvelser
Ásana – fysiske og mental stillinger
Yoganidrá – fysiske, emosjonelle og mentale avslapningsteknikker
Pújá – takknemlighet trening

Kriyá – organisk rensing
Mantra – dominering av vibrasjoner og harmoni
Mudrá – energiske håndbevegelser
Bandha – intern muskulær dynamisering

Jápa – konsentrasjons lyder
Yantra – konsentrasjons symboler
Mánasika – mentalisering og bevissthetsprojeksjon

I yogaklassen …
- tror vi på at yoga er for alle
- tror vi på mulighetene til forandring
- tror vi på det å lytte
- tror vi på det å støtte og respektere hverandre
- tror vi på at yoga holder kroppen sunn og hodet klart
- tror vi på at jo mer du gjør for andre, jo mer har du gjort for deg selv
Når du stilner hjernen din, vil du lytte til hjertet ditt.

Lærer - Susana Lopes

VÅRE KLASSENE

article image

I pilates er hovedfokus puste og trening av kjernemuskulatur og å bygge den indre støttemuskulaturen grunnig slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte.

 

 

article image

Tradisjonell Yoga kan forbedre din helse, fleksibilitet og styrke enten du er nybegynner eller en viderekommet elev, slik at du som utøver får en uvanlig god fleksibilitet, en god fysisk form og økt motstandsdyktighet.

 

article image

På jakt etter Yoga og Pilates i Alesund: gratis prøvetime! Med Susana Lopes kan du begynne på Yoga og Pilates når som helst og du trenger ingen forkunnskaper for å bli med. Susana Lopes gir autentisk tradisjonell hatha yoga og pilates: gratis prøvetime for alle nivå. Alle er velkommen!

Uttalelser fra studenter

Stories from our community

''

Tradisjonell Yoga Kurs: Takk for en nydelig dag med yoga. Kjenner det er godt for kroppen a komme i gang igjen med yoga. Jeg liker godt solhilsen og kjenner at for min kropp hjelper det a komme i gang med pust og bevegelse for asana.

''blog image

Mor og baby yoga var en behagelig måte og komme igang igjen med trening etter fødselen. Og en får god veiledning og baby vennlige øvelser.

blog image

I joined Yoga for gravide and would highly recommend this course to all preggies! Not only was it a very relaxing experience, I also really felt I was keeping my body in shape and it helped me to get rid of back pain issues I was experiencing.