BLOGG

blog image

Fordeler med yoga praksis under graviditet
Hvordan de 9 månedene med svangerskap kan forme babyens liv!

- Yogababyen inne i mors mage er bedre i stand til å utvikle seg harmonisk, nyter mors forsterkning av balanse, ro, energi, tanke og positive følelser - i Yoga e Maternidade av Susana Lopes

 

I de siste tiårene er oppdagelsene om kompleksiteten i livet til en baby som fortsatt er i livmoren fantastisk, med så kort eksistenstid, men allerede med slik bevissthet og følsomhet. Disse undersøkelsene bekrefter også innflytelsen som fysiske, emosjonelle, mentale og energiske miljøer har på moren, og hvordan de kan gjøre en forskjell i måten begge vil leve sine liv under graviditet, arbeid og deres predisposisjon til livet etter fødselen.

Ved unnfangelsen overføres mors og fars genetiske DNA-programmer til barnets første celle. Men vitenskapen avslører at under graviditet kan disse programmene aktiveres eller ikke, eller til og med endres, i henhold til kvaliteten på morens følelser og reaksjoner, samt kvaliteten på miljøet som omgir henne. Når en kvinne er gravid, blir hennes erfaringer informasjon som hennes baby organiserer for sin egen fysiske og mentale utvikling, og denne informasjonen registreres i hver av hennes celler. Livmoren blir dermed babyens første skole.

 

Vi forstår nå at en mors ansvar går langt utover det fysiske båndet (hva hun skal spise, drikke, ikke røyke osv.) og strekker seg til kvaliteten på det hennes sinn opplever, hennes tanker, følelser og sitt eget syn på omverdenen.

Mødre som opplever følelser av angst, stress, frustrasjon og depresjon under graviditet har større tendens til å mangle forbindelse og bånd med barnet sitt, påvirke intrauterin liv, babyutvikling, og til og med arbeidskraft og postpartum.

Dette er grunnen til at det er så viktig for moren å være godt informert, lære midlene og ha verktøyene til å harmonisere hennes følelser og tanker for den beste starten på babyens liv.


Fordeler med yoga praksis under graviditet

Yoga er en av de eldste og mest effektive praksisene som er tilgjengelige for å forbedre menneskers helse, bevissthet og forbindelse. Praksis av yoga under graviditet:
. Bidrar til å lettere overvinne fysiske, energi, hormonelle og emosjonelle endringer som kvinner opplever under graviditet

. Øke morens elastisitet og muskelstyrke nå som hun må bære mer vekt med sin voksende baby

. Det tjener som en motgift mot stress, tristhet og irritasjon, beroliger nervesystemet nært knyttet til babyens overlevelse gjennom meditasjon, positiv mindfulness, pust og avslapningsøvelser, og hjelper moren til å gå tilbake til ro og ro under og etter yogaøvelsen.

. Det virker på organer, vev og kjertler, blod, lymfatisk og immunsirkulasjonssystem, toning dem og optimalisering av deres funksjoner, med tanke på at kvinnen under graviditeten har mer blod å rense, og disse organene hennes blir presset av mangel på plass og ekstra aktivitet.

. Hjelper den fremtidige moren til å leve sin graviditet lykkeligere og mer selvsikker ved å øke hennes følsomhet og interne dialog med hennes baby

. Hjelper i postpartum emosjonell og fysisk utvinning og fortsetter å knytte bånd med hennes baby

 

Selv om en yogapraksis ikke kan garantere en naturlig og rask fødsel, er den gravide kvinnen som praktiserer yoga mer sannsynlig å være kroppsbevisst, kan nyte pusteøvelsen nesten automatisk, og slapper av enkelt og raskt under arbeidet. Den gravide kvinnen utvikler også sin positive følelsesmessige og intuisjon, nyter hvert øyeblikk av svangerskapet på en mer klar, sunn og lykkelig måte.

 

Hva du kan forvente av en Prenatal Yoga Time

Det er forskjellige stiler av yoga og moren bør være forsiktig med å unngå anstrengende yoga praksis, selv om dette ikke er første gang hun praktiserer yoga.

Pusteøvelser, dype avslapningsteknikker for mor og baby er trent i en prenatal yogaklasse, yogastillinger er gjort, men de bør tilpasses de forskjellige stadiene av graviditet, øyeblikk av lykke, kjærlighet og ro vil berolige den vanlige daglige agitasjonen i sinnet, og øke fokus og bevissthet om moren på kroppen og hennes baby. Moren føler en indre transformasjon, og kommunikasjonen og den interne bindingen med babyen bør også stimuleres.

På slutten av hver time bør den gravide kvinnen føle seg uthvilt, avslappet, mer forbundet med seg selv, kroppen og babyen, med en generell følelse av velvære.

 

Et raskt tips til mødre.

Hvis dette er første gang du starter treningen, husk at du er i en veldig spesiell og transformativ fase av livet ditt, så fordoble omsorgen din, lytt til din egen kropp og babyen din, og ikke ignorere noen følelse av ubehag eller spenning. Hver utånding av lettelse bør observeres som et tegn på kroppen din, selv om du allerede er vant til å praktisere yoga.