BLOGG

blog image

KAN DU GJØRE YOGA OG PILATES PÅ SAMME DAG?

De fleste tror yoga og pilates er de samme. Som en praktiserende yogi i årevis, må jeg si at de ikke er det. Selv om begge praksisene bruker bevegelsesmønstre og pust som terapi, har de også mange forskjeller.

Hvis du nettopp begynte å trene og lurer på hvilken praksis du skal velge, ikke bekymre deg for mye ennå, og les videre.

Forskjeller mellom yoga og pilates

Før jeg kan svare på spørsmålet: "Kan du gjøre yoga og Pilates på samme dag?" la oss først se forskjellene og likhetene mellom yoga og Pilates.

Yoga-inspirert de fleste øvelser i Pilates. Det er imidlertid mange viktige forskjeller mellom de to. Her er noen av forskjellene:

** Yoga fokuserer på å øke styrken og fleksibiliteten i overkroppen, spesielt ryggraden og lemmer. Pilates fokuserer derimot først på kjerne- eller bukstyrke, deretter generell fleksibilitet.

** Yoga starter med konsentrasjonen ved å puste, og utdypes deretter til posituren. Pilates, derimot, starter med konsentrasjonen på bevegelse fra kjernen til armer og ben.

** Det primære målet med yoga er å holde kontakten med pusten og åndelige vesen. I Pilates er det primære målet bevegelsespresisjon, og knytter deretter slik til pusten og den indre bevisstheten.

** Pustemønstrene i yoga varierer avhengig av hvilken praksis du gjør, det kan være rolig og avslappet eller rask pusting, som begge skal indusere varme til kroppen. Pustemønsteret i Pilates er vanligvis sakte, kontrollert og diafragmatisk.

** De fleste øvelser i yoga er ferdig stående, slik at tyngdekraften fungerer med deg. I Pilates, derimot, er de fleste øvelser gjort liggende på magen, på ryggen eller sidene.

 

Likheter mellom Yoga og Pilates

Nå som du vet forskjellene, la oss umiddelbart se likhetene mellom de to:

** Yoga og Pilates er begge tankekroppsformer for trening, og dyrker bevissthet mellom sinn og kropp.

** Yoga og Pilates fokuserer på bevegelse og opplevelsen av bevegelse og ikke sluttmålet, en sterkere kropp og et mer fredelig sinn.

** Yoga og Pilates fokuserer på nåtiden i stedet for utfallet.

** Yoga og Pilates forbedrer oksygensirkulasjonen i hele kroppen.

 

NÅ, kan du gjøre Yoga og Pilates sammen ELLER på samme dag?

Selvfølgelig kan du det! Hvis du tar hensyn til de mange likhetene til Yoga og Pilates, kan du til og med si at begge praksisene utfyller hverandre. Jeg tror for det ene at det den andre mangler, den andre kan gjøre opp for det. Ved å kombinere de to praksisene kan du til og med velge og frihet til å ta vare på forskjellige muskelgrupper som er neglisjert når du bare trener Yoga eller Pilates. Vi vet alle at en sunn balanse er nøkkelen til livet! Så sikkert, å gjøre begge deler vil ikke skade. Prøv det og bli overrasket over de mange tingene menneskekroppen kan gjøre.