BLOGG

blog image

Kommuniserer mitt ufødte barn med meg?

- Kommuniserer mitt ufødte barn med meg?

Her er et spørsmål som jeg får mye, så jeg tror det er på tide for mødre å forstå hvordan, i mitt perspektiv og andre spesialisters perspektiv, babyer og mødre kommuniserer med hverandre.

Det ufødte barnet er et svært følsomt vesen. Barnet inne i mors livmor er mye klar over, og lydhør overfor, morens indre signaler, følelser og erfaringer. Vi sier ofte at livmoren er barnets første klasse fordi det er babyens første hjem, og hans eller hennes utvikling er sterkt påvirket av morens fysiske, mentale og følelsesmessige velvære, samt kvaliteten på støtten hun mottar og oppfatningen hun har av omgivelsene.

En baby som er pleiet i livmoren til en sunn, kjærlig og rolig mor, får en best mulig start i livet, og et sunt livmormiljø er også grunnlaget for babyens følelse av omsorg, tillit, selvkjærlighet, egenverd og tilhørighet.

 


Gjennom hele denne prosessen er det noen måter mor og baby kommuniserer med hverandre på. Ifølge Dr. Thomas Verny, psykiater, forfatter, akademisk og faren til prenatal psykologi, er det 3 kommunikasjonskanaler mellom mor og baby:

 

1. Nevrohormonkommunikasjon

Dette skjer gjennom morkaken og navlestrengen. Moren er i stand til å kommunisere med babyen sin gjennom hormonfrigjøring. For eksempel, hvis moren er engstelig, sparker stressresponsen inn og flere stresshormoner slippes ut i blodet hennes, morens hjerteslag øker, pusterytmen blir raskere osv. Barnet blir urolig fordi det begynner å motta alle disse hormonelle utvekslingene, og begynner å produsere hormoner som vil påvirke morens tilstand, hjelpe henne til å roe seg ned og slappe av.

 

2. Atferdskommunikasjon

Denne typen kommunikasjon skjer når moren snakker, synger, danser, når hun er sint eller trist, når hun deler følelser av kjærlighet eller ingen interesse i det hele tatt i babyen sin. På den annen side oppfører babyen seg også på samme måte. Babyen sparker som om han prøver å få oppmerksomhet fra moren eller bare ved å strekke seg når han våkner, beveger babyen seg med harmoni i livmoren eller sparker hardt når han er urolig.

 

3. Psykisk kommunikasjon

Her går vi videre inn i kvantemekanikkfeltet som sier at når to partikler på en gang var festet og de ble skilt, er de fortsatt på en eller annen måte i kommunikasjon. Og dette er hva som skjer med tvillinger når de føler hverandre selv om de er milevis fra hverandre, og det skjer også mellom en mor og hennes baby i livmoren. Moren føler hva barnet føler. Dette er vibrasjoner som hjernen vår kan plukke opp. Det er mange vitnesbyrd om kvinner som drømmer om barnet sitt, føler at barnet ikke er ok og løper inn på sykehuset, eller har følelser av frykt eller ekstrem lykke, vel vitende om at alt kommer fra babyen i livmoren. Kanskje vi ennå ikke er i stand til å måle disse vibrasjonene, men disse ekstrasensoriske oppfatningene eksisterer.

 

Så hvis du føler noe av dette, er du allerede i kommunikasjon med babyen din:

• angst og da kan du roe deg ned raskere enn du noen gang hadde forventet eller ha en følelse av ro og fred

• babyen sparker deg og du berører magen og babyen sparker tilbake

• en følelse av rastløshet, og så berører du magen din, du snakker med babyen din og forsikrer ham om at alt er helt bra, og alt går tilbake til det normale

• at du trenger å gjøre reelle endringer i livet ditt og dine relasjoner, føler et indre mot og styrke til å gå videre, som du aldri ville ha hvis du ikke var gravid 

 

En annen fantastisk forskning på bevis angående ufødte babyer oppfatninger og evner er boken Babyer er kosmisk - Tegn på deres hemmelige intelligens der Dr. Elizabeth Carman og hennes mann Neil Carman skriver om hvordan babyer er bevisste på flere nivåer, og presenterer ekstraordinære funn om babyers bevissthet om unnfangelse, livmor, fødsel, universet, tidligere liv, valg av foreldre, osv.

 

Ifølge forfatterne og også leger, psykologer, fødselsfagfolk og forskning på bevissthetsbevis før fødselen, er ufødte babyer i stand til:

1.     Lytte, tenke, kommunisere og lære inne i livmoren

2.     Vise sin personlighet

3.     Å være følsom overfor fysisk og emosjonell smerte

4.     Tolke innvendige signaler fra moren for bedre å være forberedt på omverdenen

 

Og det jeg synes er veldig interessant og en av grunnene til at jeg anbefaler denne lesningen, er det ufødte barnets evner til å gripe informasjon gjennom bevissthet i stedet for bare gjennom fysiske sanser eller logiske fradrag. Forskning og attester har vist at ufødte babyer også er i stand til:

 

5.     Å føle om de er elsket eller uelsket - hvis moren ønsker dem, foreldrene, familien, hvis de bryr seg og pleier dem, hvis de elsker og ønsker dem velkommen, eller hvis de blir ignorert

6.     Kommunisere telepatisk - babyer er i stand til å sende informasjon til mor og andre og motta informasjon fra mor og andre, uten å bruke noen kjente sanser eller noen form for fysisk interaksjon

7.     Klarsynte sanser - babyer er også i stand til å se mennesker og hendelser selv før øynene er åpne i livmoren, og ikke bruke normalt syn, observere hendelser i og utenfor livmoren.

Så vi kan med sikkerhet si at svangerskapslivet påvirker et barns psykologiske utvikling. Dette beviset og kunnskapen om babyens bevissthet før fødselen vil ikke bare utvide tankene dine, men endre måten du kan oppfatte din egen erfaring som mor og viktigheten av å utfolde det fysiske, følelsesmessige og intuitive båndet du har med ditt ufødte barn, og forbedre barnets potensial.

Å knytte bånd til babyen din har også utrolige fordeler, da studiene * viser at kvinner som brukte bindingsteknikker under graviditeten har opplevd:

        Mindre angst og smerte under arbeid

        Mindre innsats for fødsel og færre komplikasjoner

        Overdreven baby gråt var uhørt ved graviditets binding

        Babyer var enkle å kommunisere med, viste nysgjerrighet og emosjonell stabilitet

        Babyer kan sove lenger og dypere om natten med få oppvåkninger

        Fødselsdepresjon var mindre enn 1%

Vi kan si at det er viktig at mor og far kommuniserer med sitt ufødte barn, fordi det er under graviditet at båndet er etablert mellom mor og barn og de andre familiemedlemmene. Binding vil også hjelpe barnets fysiske, psykologiske og genetiske utvikling.

Når en mor er i stand til å komme tilbake til kroppsfølelsen, for å bremse, puste dypt, bli åpen og mer klar over sin naturlige feminine følsomhet, er hun også i stand til å kommunisere og motta informasjonen som hennes ufødte baby må levere, fordi til slutt våre babyer ønsker å føle at de blir tatt vare på, elsket og pleiet.

 

* fra PRENATAL BINDINGING (BINDUNGSANALYSE AV RAFFAI) av GERHARD SCHROTH, M.D.