BLOGG

blog image

Å ønske babyen din velkommen

Vår baby levde i omtrent ti måneder i livmoren på rundt 37 grader celsius, varm, uten mye lys, uten mye lyd, livmoren er hans hjem, beskyttet av fostervann, i en akvatisk verden uten vekt eller motstand. Han gynger fra side til side og beveger seg, strekker lemmer, lytter til morens stemme og legger merke til innflytelsen som farens stemme har på henne gjennom hjerteslag, hormonproduksjon og blodomløp.

De ytre faktorene blir nydelig administrert av sin mor og forstyrrer ham knapt, og plutselig, i øyeblikket av hans fødsel, befinner han seg i et helt nytt miljø, lys i mørkets sted, luft i stedet for vann, støy i stillhetens sted. Stimulus så variert at det krever en umiddelbar respons, og babyen har utrolig tilpasningsevne.

Vi kan prøve å myke denne passasjen inn i en helt ny og stimulerende verden slik at dette øyeblikket ikke vil bli oppfattet i våre babyers minne som et traumatisk øyeblikk, men som en fredelig og lykkelig lykke.

Under arbeidet skulle moren ha valgt et sted hvor hun føler seg trygg og klar til å uttrykke seg som hun vil, være uhøflig eller søt, skrike eller være stille, sette seg i uventede stillinger og følge hennes intuisjon.

 

Forutsatt at vi er i vanlig arbeid, kan moren ha en jordmor eller en doula ved hennes side. Når tidspunktet for babyens nedstigning blir lysene i rommet dimmet, stillheten hersker og stemmen hennes er den første som blir hørt av babyen.

Hun kan be barnet om å bli plassert på fanget så snart det er født, slik at han føler varmen i brystet og hører hjerteslag, fremmer hud-til-hud-kontakt som er så viktig for tilkobling og tilrettelegging for forholdet mellom de to og evnen til å elske. I morens fredelige omfavnelse kan babyen naturligvis motiveres til å amme i den første halvtimen av livet, og navlestrengen skal bare kuttes når den slutter å levere oksygen til babyen (når den slutter å pulsere).

Hvis du føder i vann, bør barnet forsiktig bringes til overflaten uten trykk. På soverommet er kanskje bare moren, faren, babyen og menneskene de tror er viktige ved fødselen. Moren kan be om at pediatriske undersøkelser skal gjøres med babyen i armene eller i hennes nærvær og for at faren skal kle seg og rense babyen. Deretter kan moren eller faren synge en sang som barnet har vært kjent med siden sitt intrauterine liv.

Vi ønsker å redde den varme atmosfæren i morens mage, hvor babyen vil føle seg mer selvsikker og komfortabel, med sin mor som tilrettelegger for et nytt stadium i livet, projiserer ham eller henne gjennom ubetinget kjærlighet og forbedrer styrken til det kosmiske båndet mellom både mor og baby.

 

Uten videreføring av mors kjærlighet kan vi ikke overleve fysisk og følelsesmessig.

 

Når vi ønsker vår baby velkommen etter fødselen, gikk vi inn i det såkalte "fjerde trimester av svangerskapet", de første tre månedene av en babys liv. Babyen din trenger deg like mye for å overleve som i livmoren din. Dette er tiden da moren begynner å amme, hjelpe barnet i overlevelse, med følelsesmessig og mental utvikling og tilpasning til omverdenen. Brystmelk er en levende, komplett og naturlig mat, som kan tilpasses babyens fysiologiske og immunologiske behov i hvert øyeblikk av livet.

Selv om moren står overfor sine egne utfordringer etter fødselen eller mens hun ammer, la oss ikke glemme at både mor og baby fortsetter å jobbe som et lag og all forbindelsen de delte under graviditeten gjennom morens «røde blod» blir nå tilrettelagt gjennom morens «hvite blod».

Amming er en unik og givende opplevelse, det bidrar til å styrke båndet og kommunikasjonen mellom mor og baby, utvikler babyens psykomotoriske evne, forbedrer selvtilliten og sikkerheten, forhindrer mer eller mindre alvorlige infeksjoner, allergier og sykdommer med fordeler for både helsen og trivselen til begge.

 

Moren stimulerer og overfører selvtillit og komfort til babyen for å møte dette nye stadiet av sitt liv,
overfører kjærlighet og positiv energi.

 

Den ammende moren produserer også et sett med hormoner som hjelper med livmor sammentrekning, redusering av blodtap og akselererer prosessen med å returnere livmor til normal størrelse etter fødsel.

Babyen har også tilbrakt måneder i livmoren uten mye plass, og de fleste babyer elsker å gjenskape den varmen når vi vugger dem og koser dem med et komfortabelt teppe. Du kan bære babyen med en passende slynge slik at babyen kan føle kroppen og bevegelsen din, akkurat som om den var inne i magen. Du kan sette sangene på du brukte under graviditeten for babyens trygghet og avslapning, eller bare holde hud-til-hud kontakt på brystet slik at du kan føle det og høre hjertet ditt.

Når barnet ditt er født, kan du starte din indre praksis med fred og avslapning så snart du kan, eller til og med dele vakre øyeblikk med babyen din på en felles praksis med yoga for mor og baby så snart legen din anbefaler det. Når du føler deg bra og er mer vant til den nye rutinen.

Disse klassene vil hjelpe deg med å gjenvinne hormonell balanse, gjenvinne din fysiske, energiske, emosjonelle og mentale kondisjon, noe som gjør deg sterkere og mer motstandsdyktig mot livsforvandlingen som begynner nå. I yogatimene mine for mødre og babyer har jeg babyer fra 3 uker til 18 måneder, og det er fortsettelsen av et annet fantastisk bånd mellom mor og baby!