BLOGG

blog image

5 Overraskende Fordeler Med Å Praktisere Både Yoga Og Pilates

Forholdet mellom Yoga og Pilates er interessant. Den den eldre av praksisene - yoga - tjente faktisk som inspirasjon for skaperen av Pilates - Josef Pilates.

Som noen som underviser både Pilates og Yoga, har jeg opplevd overraskende fordeler når jeg trener både Yoga og Pilates i deres mer tradisjonelle gjengivelser.

Her er 5 fantastiske og uventede fordeler med å praktisere både yoga og Pilates:

1. Du vil fysisk forstå sammenhengen mellom avslapning og bevegelse

Mens yoga fokuserer på avslapning fra en bevissthet, oppmerksom og meditativ sinnstilstand, fokuserer Pilates på avslapning på et fysisk nivå. Pilates lærer at kroppen vår kan vanligvis bruke negative tendenser gjennom feil holdning og bevegelse. Når kroppene våre er stresset, er det mer sannsynlig at de bruker de dårlige holdningene og bevegelsesmønstrene som den minste motstands vei, så å si. Når vi er i stand til å slappe av, selv gjennom små og veldig presise bevegelser, kan vi faktisk styrke musklene og gjenvinne god holdning og positive vaner.

 

2. Lær hvordan du bygger bevegelsesmønstre inn i justeringen

Enhver yogainstruktør vet at å be en ny yogi om å ta enda en grunnleggende stående holdning krever mye forklaring og sannsynligvis enda flere forsøk før riktig justering blir funnet. Ved å gjenta den samme bevegelsen igjen og igjen, ved kontinuerlig riktig justering og justering deretter, viser pilates oss at kroppen kan lære raskere og lære hele bevegelsesmønstre riktig.

 

3. Du vil ikke føle deg så sår

Å føle seg sår fra en yogapraksis er en av de rareste fysiske plagene jeg har opplevd. Det er en merkelig tilstand av å være - sår fra å strekke og styrke samtidig. Men siden jeg har blitt Pilates-instruktør, opplever jeg at jeg sjelden verker på den måten. Jeg tror det må være fordi Pilates fokuserer på å styrke små stabilisatormuskler, så jeg er mindre tilbøyelig til å få strekk og mer elastisk når jeg gjør det.

 

4. Men du vil føle deg så sterk!

Som yogainstruktør kan jeg si at Pilates forvandlet kroppen min fullstendig! Jeg følte at musklene mine var sikrere på kroppen min. Jeg fant meg selv i stand til å holde yoga positurer lenger. Jeg følte meg mer energisk og balansert. Ryggen min verkte sjelden, muskeltonen min økte, ved å puste er jeg også mye sterkere. Jeg følte meg mer energisk og balansert.

 

5. Du vil lære nye pusteteknikker

Mens pusteøvelser i yoga handler om å flytte energi gjennom kroppen, fokuserer Pilates pustearbeid på å bringe bevissthet til dynamikken i lungerommet.

 

En av mine favoritt Pilates pusteøvelser innebærer å ligge på bakken, knærne bøyd, strekke hamstringene, puste inn i midt og øvre del av lungene veldig fort, samtidig som du beveger armene opp og ned, det kalles "The Hundred" og gir deg mye energi samtidig som det styrker kjernemuskulaturen! Jeg liker virkelig måten Pilates skaper et objektivt syn på pusteprosessen.

 

Som instruktør trent tror jeg at å innlemme ulike typer øvelser, hjelpe oss med å skape større bevissthet om hvor spenningspunktene våre er og hvordan vi har en tendens til å puste og bevege oss. Som instruktører er det så viktig at vi holder klassene friske, derfor grunnla jeg yoga og Pilates Senter i Ålesund.