BLOGG

blog image

ting du bør vite før du begynner med pilates

1. Pilates er ikke lett. Men hva er din definisjon av vanskelig?

Sannheten er at mange synes Pilates er en av de mest utfordrende treningsøktene de noen gang har opplevd. Vektlegging i en Pilates-klasse er rettet mot de små, stabiliserende musklene som forbedrer holdningen, beskytter ledd og optimaliserer biomekanikk – og de fleste gir vanligvis ikke disse musklene mye oppmerksomhet. Derfor kan noen føle seg helt utmattet etter sin første klasse, og andre kan være helt ferdige, med følelsen av at de jobbet helt fra innsiden og ut. Kommer du til å magisk miste 14 kilo ved å delta på Pilates-klasser? Nei. Kommer du til å begynne å utvikle en ny type respekt for kroppen din, og som vil føre til bedre valg for å fremme din generelle helse og velvære? Ja.

Men, vær sikker på at Pilates-metoden fungerer. Joseph Pilates sa i en kjent uttalelse: «Etter 10 økter vil du føle forskjellen, etter 20 økter vil du se forskjellen og etter 30 økter vil du ha en ny kropp."

2. Pilates blir ikke lettere. Men du vil bli bedre i det.

Ikke bli overrasket om det er øvelser som gjøres i løpet av de første klassene hvor du ikke får en følelse av forbindelse i det hele tatt, du føler deg ukoordinert og opplever pust og bevegelse som har dårlig flyt.

Det er sannsynlig at under de første par klassene lærer kroppen din å bruke de riktige musklene for å gjøre bevegelsen. Inntil du lærer å komme i kontakt med de mindre, indre musklene, vil de større og ytre musklene ta over. Absolutt ingenting i Pilates-repertoaret er «enkelt» når det gjøres riktig, med riktig muskelaktivering og intensjon.

Den gode nyheten er at du vil bli bedre! Med erfaring og øvelse vil du føle kroppen din koble seg til øvelsene på et dypere nivå. Du vil legge merke til hvordan du er i stand til å forlenge gjennom en bevegelse, i stedet for å holde den i spenning. Du vil begynne å føle at kroppen din begynner å bevege seg som en integrert og harmonisk helhet, i motsetning til å være sammensatt av usammenhengende deler. Dette er skjønnheten ved Pilates!

3. Pilates er en unik personlig opplevelse. Det er ingen konkurranse i Pilates.

Når du vet det grunnleggende om Pilates-metoden, da begynner reisen din! Du vil være mer i harmoni med hvordan kroppen din beveger seg, og hva den trenger i det øyeblikket – i den bevegelsen. Hva andre i samme klasse opplever vil utvilsomt være annerledes. Det er alltid noe nytt og forskjellig å finne, selv i bevegelser som du har praktisert gjentatte ganger. Alle i en Pilates-klasse befinner seg på sin egen reise, og beveger seg i sitt eget tempo.

4. Konsekvent trening med Pilates vil øke din generelle lykkefølelse.

Målet med en konsekvent Pilates-trening, slik Joseph Pilates uttalte, er «... å ha kontroll over kroppen din og ikke være prisgitt den.» Enten på grunn av kronisk smerte eller redusert mobilitet: En sliten kropp pleier et slitent sinn. Heldigvis er det motsatte også sant. Når deltakerne begynner å få kontakt med kroppen sin gjennom bevisst bevegelse, begynner de å føle seg «ansvarlig» for kroppen sin i motsetning til å eksistere separat fra sitt fysiske jeg. En åpen, sterk kropp gir næring til et åpent, lykkelig og sterkt sinn.

5. Pilates kan bli vanedannende – på den best mulige måten.

Av alle grunnene som er nevnt ovenfor, kan det å praktisere Pilates bli noe som deltakerne ikke kan få nok av. Det føles godt å bli fysisk utfordret på nye måter, å overvinne disse utfordringene, og å gjøre alt i et støttende og oppmuntrende miljø. De som har praktisert Pilates jevnlig er vanligvis også komfortable med å flytte en del av sin trening til et hjemmemiljø. Når klienter starter, er det imidlertid bedre å fortsette med gruppe eller privat med instruksjon. Lytt til kroppen din når du bestemmer hvor ofte du skal øve på denne nye bevegelsesmetoden, som både sinnet og kroppen din vil begynne å be om. Beveg deg med glede, og sett pris på reisen!